Monday 30 May 2016

It´s the last week =)

Viimane koolinädal on alanud ja nii-nii raske on palavas klassis õppimisele keskenduda. Seetõttu õppisime läbi mängude, sest õpetaja üritab veel viimaseid teadmistekübekesi laste peadesse toppida =)

Teise klassiga laulsime läbi kõik aasta jooksul õpitud laulud ja mängisime täringumängu. Nõnda saime üle korrata nii numbrid, värvused kui mänguasjade sõnavara:



 Kolmanda klassiga tegime "running dictation"´t. Õpetaja asetas klassi seintele tekstid. Õpilased pidid jooksma ja tekstist nii palju meelde jätma kui suutsid, ja siis selle kaaslasele ette dikteerima. Pärast kontrollisime kontroll-lehe järgi töö ära ja pildi pealt leidsime need lemmikloomad, kellest oli tekstis juttu. Kiiremad jõudsid oma teksti ka eesti keelde tõlkida. Aitäh tähelepanelikule Kristole, kes leidis tekstist õpetaja trükiapsaka ja see sai koheselt valge markeriga ära parandatud =)

 


Neljanda klassiga jõudsime teha erinevaid asju. Grete valmistas ette ühe nuputamisülesande, mis tundus algul päris keeruline, aga pärast lahti seletades väga lihtne:
"Guess that country"
- if you remove the first letter of my name, you´ll get what you feel if you get hurt (pain)
- if you remove the last two letters of my name, you will get a place where you can relax (spa)
- if you remove the letter in the middle, you will get a word (spin)

The answer is Spain =)



Siis mängisime me mängu "Drawing dictation". Mäng käib nii: üks vabatahtlik tuleb klassi ette joonistama. Õpetaja jagab kõikidele õpilastele ühesugused pildid ja õpilased hakkavad oma pildi järgi kirjeldavaid lauseid ütlema ning klassi ees olev õpilane püüab nende lausete järgi oma pilti joonistada. Kui joonistus hakkab "rappa minema", püüavad kaaslased kohe selgitada, mis on valesti. Mängu käigus saime korrata õpitud sõnavara ja kohamäärsõnu ning harjutada ka inglise keeles rääkimist:

Õpetaja pilt


Kuna aega jäi veel üle, siis proovisid neljandikud ka heal meelel teha kolmanda klassi "running dictation"´it:

Friday 20 May 2016

English lessons

Kuna enamus kolmanda ja neljanda klassi lastest olid täna kontsertreisil Soomes ja seetõttu vähe lapsi koolis, siis võtsime inglise keele tunnis end veidi vabamalt.
Kolmanda klassi lapsed kordasid õpitut viktoriini vormis.

Neljanda klassi õpilased mängisid tahvlil sõnamängu. Võitjaks tulid Emily ja Kirke.
Punkte kokku liitmas

Thursday 19 May 2016

Sports Day!

Today was our school sports day. The weather was beautiful and sunny. We took part in running race, long jump and ball throw. We all gave our best but the most important is not a victory. We had a great time without lessons =)

Tuesday 17 May 2016

A special day

Nagu ma eile oma klassiblogis kirjutasin, ütlen ka siin, et olen sündinud imeilusal ajal ja mul on maailma parim amet! Kõik inglise keele tunnid algasid sünnipäevalauluga. Oleme õppinud erinevate klassidega erinevaid laule ja nüüd siis oli minul au neid uuesti kuulata. Samuti üllatati mind lillede ja kingitustega, mis ei mahtunud ühe pildi peale äragi:


Suur-suur tänu mu kallitele õpilastele, kes mu päeva nii ilusaks ja meeldejäävaks tegid!

Kuna päev oli eriline, siis tahtsin ka omalt poolt teha inglise keele tunnid pisut erilisemaks.

Neljanda klassiga oli kõige lihtsam, sest nemad alustasid eelmisel nädalal oma projektidega "Buried Treasure" (maetud varandus) ning nüüd esitlesid oma töid kaaslastele:


Kui tööd esitletud, avas õpetaja oma aardelaeka ja jagas ka õpilastele veidi oma magusast varandusest:



 Kolmanda klassiga tegime aktiivõppetundi. Kõigepealt kordasime-õppisime väljendeid:

 Kõige esimene ülesanne oli "running dictation" (jooksev etteütlus). Tekstid olid klassis varem seintele-riiulitele pandud, lapsed pidid lugema lause, selle meelde jätma ja kaaslasele ette dikteerima. Poole teksti pealt vahetati rollid.


 Kui tekst valmis, said õpilased kontroll-lehe, kus olid ka edasised ülesanded. Kui töö kontrollitud, lõikasid lapsed järgmise töölehe pealt pildid välja ja kleepisid teksti põhjal pildid alustaustale. Viimase ülesandena jutustasid lapsed, mida nad pildil näevad.

Kontroll-leht
Taust
Tööleht piltidega
Valmis töö
 Teise klassi lapsed joonistasid teksti põhjal pilti: